HASPENGOUW. Smaak Begint Hier.
- 21 sep 2023
- 1 minuten om te lezen

30 producenten zetten Haspengouw op de kaart
Lokale producten hebben de laatste jaren in toenemende mate het hart van de consument veroverd. Ongetwijfeld hebt u ook kunnen merken dat gasten verwachten dat in ook uw aanbod lokale producten worden verwerkt of geserveerd.
Vaak ligt de moeilijkheid voor u erin dat u niet altijd weet welk aanbod er in de streek beschikbaar is en waar u terecht kunt. Daar brengen we verandering in.
Laat u als gast van de Haspengouwse producenten op dinsdag 19 september verwennen op een unieke producentenbeurs waar u kunt kennis maken met 30 landbouw- en streekproducenten. En kom inspiratie opdoen aan onze “test kitchen” waar de lokale producten omgetoverd worden tot inspirerende hapjes en gerechtjes en gepaird worden met lokale wijnen, ciders, gins, bieren, fruitsappen…
Op het event, dat een initiatief is van Visit Limburg en Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen (CIAGO) van provincie Limburg, waar ook horeca-specialist Van Zon haar schouders zet, wordt ook een initiatief gelanceerd onder de naam “Smaak Begint Hier”, een regionaal label voor Haspengouwse landbouw- en streekproducenten en ook hun producten.
Producentenbeurs – lijst exposanten
Stroep




Wat een prachtig initiatief om de Haspengouwse streekproducenten in de schijnwerpers te zetten! Als liefhebber van lokale producten en authentieke smaken kan ik alleen maar applaudisseren voor dit soort evenementen.
De Verborgen Geschiedenis van Haspengouw
Wat veel mensen niet weten is dat Haspengouw al sinds de Romeinse tijd bekend staat om zijn vruchtbare gronden en kwaliteitsproducten. De naam "Haspengouw" komt van het Latijnse "Haspania", wat verwijst naar de uitgestrekte aspenvelden die ooit het landschap domineerden. Deze rijke bodem, ontstaan door eeuwenlange loessafzettingen, maakt de streek nog altijd tot één van de meest vruchtbare regio's van België.
Seizoensgebonden Producten en Bewaaradvies
Voor liefhebbers van seizoensgebonde…