top of page

nicolasdeswaef
8 okt 20241 minuten om te lezen
Masterclass Foodservice 6/11/24
Smaak Begint Hier is al even bezig met het begrip " foodservice ", maar wat betekent het nu concreet en hoe zit deze markt ineen in...

nicolasdeswaef
8 okt 20241 minuten om te lezen
Smaak Begint Hier op BBB Maastricht '24
Zo'n zes maanden na onze deelname met een groep producenten aan de Tavola-beurs in Kortrijk staat Smaak Begint Hier op haar eerste horeca...

nicolasdeswaef
24 jun 20241 minuten om te lezen
Onze groep breidt uit!
Smaak Begint Hier is trots om drie nieuwe streekproducenten te verwelkomen: Alchymiae uit Herk-de-Stad , producent van likeur en mede...

nicolasdeswaef
21 jun 20241 minuten om te lezen
Iced Tea "Blueberry Reggae"
Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur Ingredienten Ingrediënten voor 2 liter Whiskey tumbler Citroen, partjes 3 stuks...

nicolasdeswaef
21 jun 20241 minuten om te lezen
Cocktail "Drive Inn"
Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur Ingredienten Whiskey tumbler IJsblokjes Blosm GIN 6cl Appelcider ...

nicolasdeswaef
21 jun 20241 minuten om te lezen
Mocktail "Bitter Sweet Symphony"
Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur Ingredienten Whiskey tumbler IJsblokjes Kersen (Tip! Ga voor de heerlijkste kersen bij Karel Vaes...


nicolasdeswaef
21 jun 20241 minuten om te lezen
Aperol "Coureur"
Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur Ingredienten Ballonglas Ijsblokjes Partje sinaasappel 1 stuk (of maak er een kwartje appel...

nicolasdeswaef
20 jun 20241 minuten om te lezen
Mocktail “Ginger & Dragons”
Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur Ingredienten Longdrinkglas Ijsblokjes met aardbeien ingevrozen Gember, vers 1...


nicolasdeswaef
30 mrt 20242 minuten om te lezen
Lente-inspiratie: Pannacotta van asperges
Door: Steve Bonnyns, culinair adviseur Gefermenteerde asperges Ingredienten 1 liter sap van asperges (Aspergehoeve...


nicolasdeswaef
30 mrt 20241 minuten om te lezen
Lente-inspiratie: Filodeegje van asperge met gerookte feta
Door: Steve Bonnyns, culinair adviseur Filodeeg van asperge Ingrediënten 1 kg. witte asperges, geschild en gehalveerd...


nicolasdeswaef
21 mrt 20242 minuten om te lezen
"Smaak Begint Hier" met 4 exposanten op voedingsbeurs in Kortrijk
Exact zes maanden na de lancering van ons regionaal kwaliteitslabel tekende we present op de belangrijkste beurs voor fijne voeding van...


nicolasdeswaef
16 feb 20243 minuten om te lezen
Opa's Brood
Komende maandag 22/4 lanceert Bakkerij Vangrootloon een nieuw brood dat gedoopt wordt tot “Opa’s brood”. Vangrootloon is een familiale...

nicolasdeswaef
15 dec 20231 minuten om te lezen
Kom in de Kerstsfeer met 2 wijndegustaties
De komende twee weekends worden opnieuw een drukte van jewelste in de winkelstraten. Hoe kun je beter hieraan ontsnappen en tóch reeds in...

nicolasdeswaef
4 dec 20231 minuten om te lezen
Vier nieuwe producenten krijgen erkenning
Tijdens de bijeenkomst van de "Smaak Begint Hier" stuurgroep van maandag 20/11/23 werd de aanvraag van een landbouwproducent en drie...

nicolasdeswaef
2 dec 20232 minuten om te lezen
Grondwitloof erkend met Haspengouws kwaliteitslabel
Een paar maanden terug werd het regionaal Haspengouws kwaliteitslabel “Smaak Begint Hier” opgericht vanuit het Europees EFRO-project...


nicolasdeswaef
28 nov 20231 minuten om te lezen
De "Rosine" appel krijgt als eerste product erkenning
Naar aanleiding van de bijeenkomst van de stuurgroep op maandag 20/10 kreeg het eerste product een erkenning als regionaal...

nicolasdeswaef
27 nov 20231 minuten om te lezen
Haspengouw op de kaart bij Horeca Van Zon
Zoals op de producentenbeurs van 19/9/23 in Fabrik te Borgloon werd bekendgemaakt, zet horeca-specialist Van Zon uit Lommel haar...


nicolasdeswaef
27 nov 20232 minuten om te lezen
Stuurgroep kent eerste erkenningen toe
Op maandag 20 oktober kwam de stuurgroep van het regionaal Haspengouws kwaliteitslabel "Smaak Begint Hier" bijeen met als voornaamste...

-
21 sep 20231 minuten om te lezen
HASPENGOUW. Smaak Begint Hier.
30 producenten zetten Haspengouw op de kaart Lokale producten hebben de laatste jaren in toenemende mate het hart van de consument...

bottom of page