top of page
  • Foto van schrijvernicolasdeswaef

Stuurgroep kent eerste erkenningen toe

Op maandag 20 oktober kwam de stuurgroep van het regionaal Haspengouws kwaliteitslabel "Smaak Begint Hier" bijeen met als voornaamste punt op de agenda het toekennen van de eerste erkenningen. De stuurgroep bestaat uit 10 landbouw- en streekproducenten onder leiding van Voorzitter Karel Vaes (fruitteler, Fruit met Hart en Ziel, Borgloon) en Ondervoorzitter Eric Jansen (fruitteler, Wilderhof, Borgloon) en wordt ondersteund door CIAGO, het Limburgs adviesteam voor de landbouw, food & foodtech. Ook Visit Limburg blijft na de opstart van het initiatief onder het EFRO project 'Tafelen in Haspengouw' mee ondersteunen.


Tijdens de vergadering werden de eerste 19 aanvragen van producenten goedgekeurd, zowel voor landbouw- als voor streekproducenten. Én er werden reeds 2 producten erkend.


Erkenning producten:

Landbouwproducenten (6)

Streekproducenten (13)

​Erkenning producten:

Landbouwproducten (2)

  • "Rosine" appel (Karel Vaes, 3840 Borgloon)

  • Grondwitloof "Lavrijsen" (Aspergehoeve Lavrijsen, 3540 Herk-de-Stad)

De nieuwe erkende producenten ontvangen in de komende weken hun "Smaak Begint Hier" label die aan de inkom van de zaak kan worden bevestigd, waarmee ze zichzelf als trotse Ambassadeurs naar hun klanten en stakeholders kenbaar kunnen maken. Daarnaast kunnen deze producenten nu ook voor hun eigen Haspengouwse kwaliteitsproducten een aanvraag tot erkend regionaal product indienen.Gezien het enthousiasme van de producenten zelf, wil de stuurgroep wil snel werk maken van het toekennen van de binnenkomende aanvragen. Op maandag 23/11/23 wordt tijdens een volgende vergadering de volgende aanvragen behandeld.


Meer info over de procedure, alsook hoe je kan aanmelden vind je via volgende link https://www.smaakbeginthier.be/aansluiten of neem contact op met Nicolas Deswaef (CIAGO) 0475 250 386 of nicolas.deswaef@ciago.be .

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page