top of page
  • Foto van schrijvernicolasdeswaef

Lente-inspiratie: Filodeegje van asperge

Door: Steve Bonnyns, culinair adviseur


Ingrediënten

1            kg.        witte asperges, geschild en gehalveerd (Aspergehoeve Lavrijsen, Herk-De-Stad)

40          gram     druivenpitolie

10          gram     gember, geraspt

20          gram     bosui, fijngesneden

Filodeeg vellen

Boter

Dille

Salie

               naar behoefte  zout

Bereiding:

Plaats de witte asperges plat in een vacuümzak met de druivenpitolie, gember en bosui. Trek volledig vacuüm.

Stoom de witte asperges in de stoomoven op 88°C voor 8 minuten en koel terug op ijswater.

Haal de witte asperges uit het vacuüm en laat deze goed uitlekken. Dep ze goed droog met keukenpapier en laat afkoelen.

Snij het filodeeg in repen (breedte van de asperge) en bestrijk met beetje boter.

Leg op elke asperge de kruiden, telkens 1 takje en vervolgens wikkel het deeg rond de asperge.

Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C tot het filodeeg mooi goudbruin van kleur is.

 

Crème gerookte feta

Ingrediënten

200        gram     feta

40          gram     Olijfolie

40          gram     water

                              Zwarte peper

                              rookmot

Bereiding:

Snijd de feta in gelijke plakken en leg deze op een plateau.

Plaats deze in de rookoven en rook 30 minuten met het rookmot.

Laat in de koeling opstijven.

Mix de volgende dag de feta samen met de olie en water in de thermoblender tot een mooie crème, smeuïg en lichtjes opgeklopt.

Serveer alles samen op een plateau door een paar lepels feta crème op een bord uit te smeren, daarop de filodeegjes van asperge en eventueel tomaat. Werk af met de verse zwarte peper.


De asperges van Aspergehoeve Lavrijsen zijn verkrijgbaar bij Horeca Van Zon

 



21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page