Door: Steve Bonnyns, culinair adviseur
Filodeeg van asperge
Ingrediënten
1 kg. witte asperges, geschild en gehalveerd (Aspergehoeve Lavrijsen, Herk-De-Stad)
40 gram druivenpitolie
10 gram gember, geraspt
20 gram bosui, fijngesneden
Filodeeg vellen
Boter
Dille
Salie
naar behoefte zout
Bereiding:
Plaats de witte asperges plat in een vacuümzak met de druivenpitolie, gember en bosui. Trek volledig vacuüm.
Stoom de witte asperges in de stoomoven op 88°C voor 8 minuten en koel terug op ijswater.
Haal de witte asperges uit het vacuüm en laat deze goed uitlekken. Dep ze goed droog met keukenpapier en laat afkoelen.
Snij het filodeeg in repen (breedte van de asperge) en bestrijk met beetje boter.
Leg op elke asperge de kruiden, telkens 1 takje en vervolgens wikkel het deeg rond de asperge.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C tot het filodeeg mooi goudbruin van kleur is.
Crème gerookte feta
Ingrediënten
200 gram feta
40 gram Olijfolie
40 gram water
Zwarte peper
rookmot
Bereiding:
Snijd de feta in gelijke plakken en leg deze op een plateau.
Plaats deze in de rookoven en rook 30 minuten met het rookmot.
Laat in de koeling opstijven.
Mix de volgende dag de feta samen met de olie en water in de thermoblender tot een mooie crème, smeuïg en lichtjes opgeklopt.
Serveer alles samen op een plateau door een paar lepels feta crème op een bord uit te smeren, daarop de filodeegjes van asperge en eventueel tomaat. Werk af met de verse zwarte peper.
De asperges van Aspergehoeve Lavrijsen zijn verkrijgbaar bij Horeca Van Zon
Bình luận