Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur
Ingredienten
Whiskey tumbler
IJsblokjes
Kersen (Tip! Ga voor de heerlijkste kersen bij Karel Vaes in Borgloon - nog tot tweede helft juli)
San Bitter rosso: 6cl
Appel/kers sap 6cl (Tip! Appel/kerssap van Pipo Appelsappen)
Angostura bitter 2 à 3 druppels
Bereiding:
Vul het glas met de ijsblokjes en koel dit af
Voeg de kersen toe
Giet de San Bitter Rosso en Appel/kersensap over het ijs in het glas
Vul aan met enkele druppels Angostura Bitters.
Tip!
In plaats van ijsblokjes, neem schilferijs en crush dit samen met enkele kruiden zoals verse tijm, munt of basilicum. Giet vervolgens de San Bitter Rosso en het appelkersensap hierop. Of vries voor de zomer enkele blokjes ijs samen in met gehalveerde kersen en munt als kleurrijk garnituur.
Comments