Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur
Ingredienten
Ingrediënten voor 2 liter
Whiskey tumbler
Citroen, partjes 3 stuks
Gember, schijven 300g
Appelsap 100cl (Tip! Kies voor Pipo Appelsappen)
Zwarte thee bosbes 50cl
Darjeeling thee 30cl
Bosbesvinaigrette 4cl
Boekweithoning 16cl
Blauwe bassen
Basilicum
Kaneel
Ijsblokjes
Bereiding:
Maak eerst de zwarte thee bosbes en darjeeling klaar. Gebruik liefst losse thee voor een beter resultaat (1 koffielepel/250ml water) en laat ongeveer 3 minuten trekken. Vervolgens theeblaadjes verwijderen en terugkoelen.
Voeg er de doormidden gesneden citroen, gember en kaneel aan toe.
Voeg het appelsap toe en de boekweithoning. Goed doorroeren en koel wegzetten
Vul een glas met ijsblokjes, blauwe bessen en basilicum.
Giet de Iced Tea over het ijs in het glas
Vul aan met enkele druppels bosbessenvinaigrette.
Versier met kaneel en gember in het glas
Comments