top of page
  • Foto van schrijvernicolasdeswaef

Iced Tea "Blueberry Reggae"

Door: Steve Bonnyns, Culinair Adviseur


Ingredienten

Ingrediënten voor 2 liter

Whiskey tumbler

Citroen, partjes              3 stuks 

Gember, schijven           300g

Appelsap                          100cl (Tip! Kies voor Pipo Appelsappen)

Zwarte thee bosbes      50cl

Darjeeling thee               30cl

Bosbesvinaigrette          4cl

Boekweithoning              16cl

Blauwe bassen

Basilicum

Kaneel

Ijsblokjes


Bereiding:

Maak eerst de zwarte thee bosbes en darjeeling klaar. Gebruik liefst losse thee voor een beter resultaat (1 koffielepel/250ml water) en laat ongeveer 3 minuten trekken. Vervolgens theeblaadjes verwijderen en terugkoelen.

Voeg er de doormidden gesneden citroen, gember en kaneel aan toe.

Voeg het appelsap toe en de boekweithoning. Goed doorroeren en koel wegzetten


Vul een glas met ijsblokjes, blauwe bessen en basilicum.

Giet de Iced Tea over het ijs in het glas

Vul aan met enkele druppels bosbessenvinaigrette.

Versier met kaneel en gember in het glas




 


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page